Helsinki järjesti yhteisharjoituksen Espoolle ja Vantaalle. Vain kolme suorittajaa tuli harjoitukseen Espoosta ja Vantaalta ja Hesan hälystä yksi apuohjaaja. Saatiin sitten hyvä ja perusteellinen harjoitus, ajan kanssa, kahdelle koirakolle apuohjaajineen.

Tehtävänä oli tutkia savulla täytetyn talon kaksi kerrosta uhrien varalta, samaan aikaan myös vpk teki omia sammutustoimiaan ja savusukellusta rakennuksessa. Aikaa oli puoli tuntia. Harjoituksen aluksi piti sammuttaa rappukäytävässä lojunut palava "henkilö" (nukke). Harjoituksen jälkeen tehtävänä oli piirtää rakennuksen pohjapiirros.

Harjoituksen päätteeksi käytiin läpi palavan ihmisen oikeaoppinen sammutus sammutuspeitteellä ja kaikki halukkaat saivat vielä kokeilla sitä. Lisäksi kävimme savun hieman hälvennettyä katsomassa talossa sisällä millainen se oli (miten piirrokset piti paikkansa) ja saimme palomieheltä hyviä vinkkejä kuinka liikkua tuntemattomassa rakennuksessa jossa ei ole näkyvyyttä (pimeää tai savua).

Videokooste täällä.

Lopuksi otimme kahdelle järjestäjien koiralle yhden maalimiehen per nuppi. Miklos haukahteli ensin yläkerrassa suljettua komeroa, jossa oli ollut koko harjoituksen ajan maalimies, mutta ei enää ollut. Hajuja komeroon oli näköjään jäänyt yllin kyllin. Lopulta löytyi keskikerroksesta maalimies ikkunalaudalta.