17.7.2008 kävimme Lohjan radalla vierailulla. Ensin otettiin PITKÄSTÄ AIKAA tottista satsi ja kettistä heti perään.

Tottiksessa otin seuraamista ja pari jättävää liikkettä ja pari noutoa sekä paikallamakuuta. Palkkasin ahkerasti kun ei olla pitkään aikaan mitään tehty. Kuuma sää. Pientä epätarkkuutta kaikessa oli tietenkin. Pitää palautella taas mieliin hommat.

Ketteryydessä otettiin tikkaat ja silta ja kauko-ohjausta. Pöydät on ihan hunningolla taas eli niitä täytyy treenailla nyt ahkerasti. Ne meni toki paremmin sitten kun ensin juoksutti koirat jokaisen pöydän päälle.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Raunioilla treenailimme vissiin viimeisten joukossa. Laitettiin viisi ukkoa, joista kaksi oli päällekkäin tornissa: alakerroksessa ja keskikerroksessa. Niiden lisäksi tiesin pikkumökissä olevan maalimiehen sijainnin, en kahta muuta. Meni ihan ok, mutta yksi outo häröily oli. Yhden piilon jälkeen Miklos jäi siihen lähettyville hortoilemaan, hyppäsi laatikon päälle ja sitten ei muka päässyt pois sieltä, haisteli kovasti laatikon alle mukamas ja sitten haukahteli siinä. Ihmisiä seisoi toki lähellä ja piilostakin on hajuja voinut ajautua ja kertyä tähän kohtaan. Ei se varsiniasta ilmaisuhaukkua ollut, mutta ihme hännänheilutustakin siinä kumminkin oli. Pyynnöstäni lopulta tuli pois siitä laatikon päältä kun keksi reitin, ja jatkoi etsintää.

Mikolla kesti kauan paikallistaa viimeinen, tornin tokassa kerroksessa ollut maalimies. Toiseen kerrokseen vei portaikon lisäksi melko jyrkkä ritiläluiska. Kun näin sen treenien aluksi, aloin heti haaveilla, voisikohan siinä mennä koira ylös... Virpi kommentoi välittömästi että "Ei kuin vain joku hullu malinois" ;-) ja minä jäin haaveilemaan. Muut koirat (ja ihmiset) oli menneet torniin portaita pitkin, mutta aikansa siinä ympärillä kaarreltuaan(eri puolella kuin missä portaat oli) Miklos aivasti kahdesti ja sitten säntäsi yhtäkkiä luiskaan, jäi puoleen väliin ja sai vahvistuksen, sieltä se haju tulee, ja pinnisteli sitten ylös asti. Kelpo koira! Alas se kyllä tuli sitten ihan portaitten kautta.

 

Koko harjoituksen ajan Miklos liikkui aika hitaasti, mutta silti omaksi nykyiseksi itsekseen yllättävän hyvin, eli se hypähteli ja kiipesi sen sijaan että olisi vain halunnut tehdä niin.

Lohjan treenistä videokooste:

http://www.youtube.com/watch?v=aXIW0QDy8u8

 

20.7.2008 treenasimme Salon raunioradalla. Ensin otettiin taas vähän tottista: seuraamista ja kaikki jättävät liikkeet, jotka meni ihan kivasti, oikein. Ryömittiin myös vähän, sekin meni kohtuullisesti mutta tarvitsee vielä paljon lisää huomiota. Noutoa ajattelin ottaa nyt niin, että Miklos saa palkaksi rakkaan ja ihanan itävallanpallonsa, jota ei normaalisti näy läheskään joka treenissä. Josko sitten alkaisi tulla kiire palauttaa se esine? Eteenmenoakin otin piiitkästä aikaa ja se meni ihan harakoille, Miklos kääntyi tosi lyhyen matkan jälkeen katsomaan, että mitäs nyt? Hitto. No, vein sen nähden itävallanpallon kentän päähän ja saatiin pitkä eteenmeno.

Ketteryys meni ok, paitsi tikkailla oli liikaa hääräämistä ja alashan se sieltä tuli ainakin kerran tai kaksi. Pöydät meni tosi kivasti, mutta ne olikin aika lähellä toisiaan kyllä. Merkille Miklos menee nyt hyvin.

 

Raunioilla valkkasin kaksi piiloa ja kaksi oli sellaisia joita en tiennyt. Halusin hyödyntää Salon vaikeakulkuista aluetta niin paljon kuin mahdollista. Laitettiin siis kaksi maalimiestä sille alueelle ja Miklos totisesti tepasteli, kiipeili ja hypähteli alueella koko palkkansa edestä! ;-D Hienoa työtä, hitaastihan tuo etenee, mutta taas täytyy todeta, että silti se kiipeilee ja hyppii innokkaasti ja empimättä, kun vielä alkukeväästä empi hyppyjä ja etsi helpompia reittejä. Hyvä näin siis.

Videokooste Salon treenistä:

http://www.youtube.com/watch?v=XZ21Fk2FetM

 

Kotimatkalla pysähdyimme vielä treenaamaan rakennusetsintää, kiitos vaan Satulle asian järjestämisestä! Hyvät treenit saatiin.

 

Noissa videoissa muuten kannattaa kuvan alta klikata "Watch in high resolution" niin kuvan laatu paranee huimasti!

 

Kuvia Lohjalta, Mikon reittivalinta:

 

miklos007_0002.jpg

miklos008_0001.jpg

miklos008_0002.jpg

miklos008_0003.jpg

miklos008_0004.jpg