Oltiin omilla raunioilla pitkästä aikaa. Teemana oli mekkala ja laitettiin Mikolle ensin kaksi maalimiestä ihan mekkalan sekaan syviin umppareihin aika lähelle toisiaan. Kierteli siellä täällä, kävi kyllä mekkaloivien ihmisten läheisyydessä, mutta ei tutkinut heti mekkalan keskellä olevia piiloja.

Siinä oli siis 4-5 ihmistä pitämässä kovaa meteliä noin 10-15 metrin säteellä ja kaksi piiloa samalla alueella. Ammuttiin myös mutta se ei Mikkoa haittaa. Minä en mennyt alueelle lainkaan vaan lähettelin vain laidalta. Kun sai hajun niin ilmaisi hyvin mekkalan keskellä olevan piilon.

Toinen piilo oli vaikea koska se oli hyvin lähellä ekaa piiloa ja kesti aika kauan, ennen kuin Miklos meni uudestaan tutkimaan samaa aluetta, vaikka lähettelin sitä ahkeraan siihen. Alkoi jo hermostuttaa minua, kovastikin! Lopulta ilmaisi ihan hienosti tuonkin piilon kun oli tarpeeksi lähellä ja sai hajun ja paikallisti maalimiehen.

Maalimiehillä ei ollut palkkoja vaan minä menin avaamaan piilot ja annoin palkat maalimiehille, toin koiran pois alueelta ja lähetin sen sinne mekkaloita kohti uudestaan.

Sitten otettiin kaksi piiloa jotka oli sijoitettu niin, että koiran piti edetä sinne toisen (jumittavan) alueen ylitse/kautta. Vaikeaksi asian teki se, että yleensä koira etsii lähempänä olevaa aluetta, on siis tottunut käyttömöön sitä aluetta, nyt pitäisi ylittää se alue ja mennä takana olevaa jyrkkää rinnettä alas piilolle.

Eka mm löytyi kyllä ja ilmaistiin hyvin, tällä maalimiehellä oli palkka ja minä en mennyt piilolle lainkaan. Sitten oli vika vielä, ja saatiinkin odottaa aika pitkään ennen kuin koira meni jyrkkää rinnettä alas. Tuuli- tai jälkiapuja ei tullut maalimieheltä päin lainkaan. Siinä oli häiriöhenkilöitäkin seisoskelemassa ja juoruamassa joten oli vaikea jättää tallattua ja haisevaa aluetta ja lähteä vaan sitä rinnettä alaspäin.

Jouduin etenemään alueelle noin 15 metriä ennen kuin sain koiran lähetettyä/painostettua rinnettä alas. Olikin sitten iloinen koira kun sieltä löytyi maalimies! :-)