Naapuritontille tuli kaksi hevosta (itse asiassa ponia, mutta hevosen kokoisia minun silmään) vähän ennen juhannusta. Koska hevosten aitaus rajautuu tonttiimme, käytin koirat katsomassa hevosia hihnassa ensin. Ekalla yrittämällä Mikko ja Moppi ei nähneet niitä. Haistoivat kyllä, etenkin pikkukoiran nenä vipatti kovasti sinne päin. Mutta ei huomattavaa näköhavaintoa, vaikka polle patsasteli 15 metrin päässä. Olihan siinä toki korkeaa heinää ja vähän pöheikköäkin edessä.

 

Lenkin jälkeen vein koirat toiselta puolen aitausta katsomaan hevosia niin, että edessä ei ollut mitään näköesteitä ja toinen hevonen oli aika lähellä laitumen reunaa ja liikkuikin. Nyt molemmat huomasivat hepan, mutta ei kiinnostanut. Pikkukoiralla yhä vaan nenä vipatti, "Voisiko täällä jossain kieriskellä tässä ihanassa tuoksussa?". Mikko oli sitä mieltä, että mentäis vielä joelle uimaan.

Sittemmin Mikko aina välillä saattaa haukahtaa hepoille jos tulevat lähelle, mutta pääasiassa ei välitä niistä. Jossain välissä se on kyllä livahtanut hevoshakaan, koska yhtenä päivänä sen kuono haisi kovasti hevosenlannalle.

Zamy on meillä viikon verran visiitillä ja on se vaan kiva katsoa, miten hyvin Mikko ja Zamppa tulevat toimeen keskenään. :-)


Miklos, Moppi, Zamy


Mikko ja Moppi