Hälytreenit meni meidän kohdaltamme hyvin pienimuotoisesti. Koska treenin järjestäjiä oli vähän ja paikalla meitä enemmän treeniä tarvitsevia, tarjouduin jäämään ns. koirajohdoksi ja annoin muitten tehdä etsintäharjoitukset. Olihan meillä jo hyvä ja pitkä harjoitus takana maanantailta.

Siinä sitten kökötettiin kolmisen tuntia koulun pihalla kylmässä. Mikolle otettiin odotuksen ratoksi vain yksi pieni harjoitus. Koulun takapihalta löytyi hiekoitushiekan säilytyspaikka joka oli peitetty pressulla. Maalimies meni sinne. Lähdin Miklos liinassa kiertämään koulunpihaa toista kautta.

Yhtäkkiä jostain ilmestyi kovaa vauhtia auto, ja saimme harjoitella paikalla-käskyä. Kun pääsin koulun taakse, huomasin, että auto oli pysäköity sen pressusysteemin viereen ja siinä oli kolme-neljä poikaa tupakilla.

Miklos vilkaisi poikia kerrna, jahah, nuo on tuossa, ja lähti sitten kiertämään pressulavaa ja kierrettyään sen pujahti poikien vierestä pressun alle. Pian sieltä kuuluikin jo haukku, ja kyllä tupakkipojilla silmät suureni hämmästyksestä kun minä alan kehua koiraa ja sitten vielä minäkin menen sinne pressun alle koiran luokse! Annoin maalimiehelle palkan Mikolle annettavaksi ja sitten tulimme kaikki kolme sieltä pressun alta pois - vähän pojat oli hämmästyneen näköisiä kun siellä pressun alla olikin ollut iso mieskin!